Posts

Showing posts from August, 2013

tenaga dan pakar kerja dari India

Image
bila sebut pasal negara India, ,esti ramai antara kita yang cakap tempat kotor la... tak selesa la... dan kita banyak pertikaikan tentang negara kelahiran Mahatma Gandhi tu.. tapi pernah tak kita fikir tentang kepakaran diorang??

aku pun teruja jugak dengan cara dorg kerja,.. walaupun negara dorang dianggap kotor, banyak penyakit... tapi cuba pandang cara dorg kerja.. its totally diffrent kalau nak compare dengan pemuda-pemuda yang ada dalam negara kita yang sejak kecik dah baring atas duit..

so aku nak share dengan korang satu video ni korang tengok sendiri cara dorg buat kerja.. perghhhh cekapppp!!!!


only in Kuale Kangsorr Perak...

Image
ok entri kali ni aku nak cerita pasal kehebatan orang Kuala Kangsor... (kampung ex aku hehe) ni video raya tahun lepas punya... tapi memang aku nak rate antara yang terbaik beb... tajuk die Meriam Talang.. only in Kuala Kangsar Perak.. sorry la 2 hari aku tak update story.. aku bz skit...

aku difahamkan tradisi pesta meriam ni memang ade kat kampung Talang, Kuala Kangsar stiap tahun malam raya... kalau sape nak rasa suasana beraya betul-betul tradisi punya... jom terokai negeri Perak...

kalo kt Ipoh takde tempat nak buat macam ni dah.. pasal kebanyakan orang2 pekan ni beraya style poyo sikit.. soo ape-ape hal pun this is kampung style...




ok yang ni sumpah trick sempoii..

Image
haaa jom layan macam mane nak pikat awek
ok kite dah biasa sangat dengan ayat yang juara raja lawak 2 nabil bagi kalo nak ngorat awek... "agak2 bile kita boleh kapel" so kali ni aku nak ajar korang trick yang best of the best... siap boleh kasi awek tu kayeee lagi...

this is what we call african style!!! ok video ni memang dah ramai tengok.. so ni utk sape yang belum tgk.. aku sendiri pun dh beribu kali tgk n aku sendiri still tgk video ni.. so just nak share.. nak bagi korang berhiburrr... jom jom jommm layan niii...


Padan Muka Mak Bapak Moden

Image
kepada mak bapak yang sangat manjakan anak sampai tak boleh anak kene jentik ngan guru tu anda patut tonton video ni kot-kot la terkena kat batang hidung...

aku dulu kalau balik rumah cite kat mak cikgu bantai aku kt sekolah... mak aku lagi tarohh aku.. so kepada mak bapak moden.. nah amik komerr... lepas tu nilai balik kenapa anak-anak sekarang ni kecik2 dah pandai nak jadi hebat... ugut guru maca-macam..

P/S: Kalau anak anda tak boleh kena jentik/sentuh dengan guru.. dengan ingatan tulus ikhlas.. selamat meredhai anak anda JADI BODOH...


sekitar gambar kemalangan Chua Boon Huat (9 gambar)

Image
Gambar keadaan kereta mendiang Chua Boon Huat pemain hoki lagenda negara, yang terlibat dalam kemalangan awal pagi tadi di KM 10.4 Lebuh Raya Damansara-Puchong (LDP)