TIPS HARI INI: CARA UNTUK LUPAKAN BEKAS KEKASIH)

Tips ini untuk orang yg bersedia untuk melakukan Perubahan besar dan drastik, Ready?         
1. First sekali, Delete handphone number dia. DELETE SEKARANG! Delete semua nombor dia.         
2. Removed dan block FACEBOOK account dia sekarang!         
3. Berhenti melawat blog dia,wall dia, pages dia, depan rumah dia, jalan dia, tempat lepak dia, HENTIKAN SEMUA!       
  4. Berhenti bertanya tentang dia..ni asal jumpa kawan dia je,“ Eh dia apa khabar? dah ada orang baru ke?” STOP IT!        
5. Delete email contacts dia, dan buang semua email-email lalu, ecards, atau cara          berhubung dengannya.        
6. Stop calling, stop sms, stop contacting dia… no last call, stop everything for yours good!         
7. Kalau boleh, buang apa-apa saja benda yang boleh mengingatkan dia.         
8. Padam lagu-lagu dan movie yang dia suka. Apa saja pemberiannya yang boleh buat korang mengenangkan kisah lalu, jangan bagi balik kat dia, tapi BUANG!         
9. Lose everything, every single thing hingga takde cara nak trace balik lagi.         
10. Dan yang terakhir sekali adalah MEMAAFKAN DIA. Dari hati korang dengan tulus dan ikhlas, maafkan dia.. biarlah dia pernah menjahati kita, pernah curang dan menghancurkan hati kita, its okay itu antara dia dan Tuhan, yang penting… dengan memaafkan dia, kita sudah terlepas darinya. Selagi kita menyimpan marah dan berdendam selagi itulah kita tidak akan dapat melupakannya.
Semoga tips ini sedikit sebanyak membantu anda.
 

Comments

Popular posts from this blog

GILA ISIM ITU BAHAYA.

Cerpen: Erti sebuah Ikatan

Dirogol JIN tanpa sedar.