mari kita kenal apa itu Gwiyomii.......



Mungkin ada dari kita yang meminati lagu ni dan semakin hari semakin ramai lat tengok kt youtube semakin banyak video parody tu, dan lat cari info ni sebab org tersayang lat pun buat gak video parody lagu ni.. haaaa soooo sweet..... tapi lat je syg kt dia sebab lat tak brani nak purpos kt dia straight to da point.. hehe ok forget it.. jom tengok sikit info yang lat dapat dari lagu Gwiyomi ni... 
  • Lagu Gwiyomi, atau Kiyomi Song adalah satu lagu K-pop oleh penyanyi dari Korea Selatan iaitu Hari dan telah dilancarkan pada 18 Februari 2013.
  • Tarian lagu ini telah diilhamkan oleh rapper K-pop terkenal Jung il Hoon yang juga dipanggil Gwiyomi Player dalam rancangan BToB MTV DiaryMany, yang menjadi meme Internet popular bulan Oktober 2012.
  • Rapper K-pop terkenal Jung il Hoon yang mencipta tarian tangan comel Gwiyomi, tarian gestur tangan yang comel Gwiyomi ini mempunyai gerak tarian yang tersendiri da video parodi Gwiyomi yang telah dimuat naik dilaman Youtube ada lebih dari 10,000 video dan sekarang ini tarian tersebut popular di beberapa buah negara Asia termasuklah Filipina, Singapura, Thailand, China, Jepun dan juga Malaysia.
  • info tambahan : Gwiyomi ini membawa maksud COMEL... (so no wonder lah org yang lat sayang pun nampak comel sgt2 bile wat lagu parody lagu ni......) <3

dan yang dibawah ini... original punyaaaaa...





Comments

Popular posts from this blog

GILA ISIM ITU BAHAYA.

Cerpen: Erti sebuah Ikatan

Dirogol JIN tanpa sedar.